Fizika és Kémia Tanszék

Tisztelt Látogató!

 

Üdvözlöm a Széchenyi István Egyetem Fizika és Kémia Tanszékének honlapján!

 

Oktatási területen a tanszék fő feladata a műszaki tudományi karok mérnök szakjain az alapozó fizika és kémia kurzusok, illetve speciális szakmai és választható természet­tudományi kurzusok tartása. Emellett részt veszünk az MSc szakok természettudományi kurzusainak oktatásában is. A tanszék Fizika Laboratóriuma és Kémia Laboratóriuma főként oktatási célokat szolgál.

 

A környezeti kémia területén folytatott kutatásainkat, környezeti minták szervetlen és szerves szennyezőinek analitikai kémiai vizsgálata témakörében végezzük. Alkalmazott fizikai kutatások különböző hazai és külföldi partnerekkel, illetve az egyetem más tanszékeivel együttműködve az alábbi témákban folynak: fúziós plazmák diagnosztikája, fényterjedés-szimuláció és digitális képfeldolgozás, optimalizációs módszerek fejlesztése, röntgen­diagnosztikai eljárásokból származó sugárterhelések optimálása.

 

Kiemelendő tanszékünk tudománynépszerűsítő tevékenysége. Gyakran tartunk előadásokat városunk középiskoláiban a fizika közérdeklődést kiváltó témaköreiből. Rendszeresen részt veszünk előadásokkal a Kutatók Éjszakáján és az Egyetemünk által szervezett Nyugdíjas Egyetemen, ill. Gyerek­egyetemen. Tanszékünk tudománynépszerűsítő tevékenységének anyagi támogatását köszönettel fogadjuk. Érdeklődés esetén kérem, látogassa meg a http://bit.ly/SZE-FizKem-Adomany linket, de ha felkeresi tanszékünket e-mailben, telefonon vagy akár személyesen, készséggel adunk bővebb információt a támogatás módjáról.

 

 

 

 

 

Dr. Giczi Ferenc 

tanszékvezető

egyetemi docens 

Fizika és Kémia Tanszék Eseménynaptára

Bejelentkezés a 2020/21-es tanév II. 2021. január 20. 06:00 - 2021. január 30. 23:55
EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás 2021. január 21. - 2021. január 23.
Vizsgaidőszak vége 2021. január 23.
Tantárgyválasztási időszak 2021. január 25. - 2021. január 30.
Szenátusi Ülés 2021. január 25. 14:00 - 16:00

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!