Fizika és Kémia Tanszék

Tisztelt Látogató!

 

Üdvözlöm a Széchenyi István Egyetem Fizika és Kémia Tanszékének honlapján!

 

Oktatási területen a tanszék fő feladata a műszaki tudományi karok mérnök szakjain az alapozó fizika és kémia kurzusok, illetve speciális szakmai és választható természet­tudományi kurzusok tartása. Emellett részt veszünk az MSc szakok természettudományi kurzusainak oktatásában is. A tanszék Fizika Laboratóriuma és Kémia Laboratóriuma főként oktatási célokat szolgál.

 

A környezeti kémia területén folytatott kutatásainkat, környezeti minták szervetlen és szerves szennyezőinek analitikai kémiai vizsgálata témakörében végezzük. Alkalmazott fizikai kutatások különböző hazai és külföldi partnerekkel, illetve az egyetem más tanszékeivel együttműködve az alábbi témákban folynak: fúziós plazmák diagnosztikája, fényterjedés-szimuláció és digitális képfeldolgozás, optimalizációs módszerek fejlesztése, röntgen­diagnosztikai eljárásokból származó sugárterhelések optimálása.

 

Kiemelendő tanszékünk tudománynépszerűsítő tevékenysége. Gyakran tartunk előadásokat városunk középiskoláiban a fizika közérdeklődést kiváltó témaköreiből. Rendszeresen részt veszünk előadásokkal a Kutatók Éjszakáján és az Egyetemünk által szervezett Nyugdíjas Egyetemen, ill. Gyerek­egyetemen. Tanszékünk tudománynépszerűsítő tevékenységének anyagi támogatását köszönettel fogadjuk. Érdeklődés esetén kérem, látogassa meg a http://bit.ly/SZE-FizKem-Adomany linket, de ha felkeresi tanszékünket e-mailben, telefonon vagy akár személyesen, készséggel adunk bővebb információt a támogatás módjáról.

 

 

 

 

 

Dr. Giczi Ferenc 

tanszékvezető

egyetemi docens 

Fizika és Kémia Tanszék Eseménynaptára

Szenátusi Ülés 2020. október 26. 14:00 - 16:00
Elektronikus ZH nap 2020. október 30.
Magyar Tudomány Ünnepe 2020. november 3.
Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. november 6. - 2020. november 7.

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!